Šta je Streptococcus mutans?

Streptococcus mutans smatra se najodgovornijom bakterijom u pojavi karijesa jer nastaje u kiseloj sredini gde razgrađuje šećer iz hrane u kiseline koje zatim napadaju zubnu caklinu, smanjuju esencijalne minerale koji štite zube i tako vode do karijesa. Vrlo su aktivne, a to se pripisuje njihovoj sposobnosti prianjanja na glatku površinu zuba, stvaranju zubnih naslaga, kiselina i štetnog delovanja na zubnu gleđ. Ostale bakterije imaju aktivnu ulogu u širenju karijesa nakon najverovatnije započetih aktivnosti Streptococcus mutans.

Streptococcus mutans je bakterija koja uz nepravilnu higijenu uzrokuje karijes. Odojčad i deca se sa ovom bakterijom zaraze od roditelja i ostalih odraslih koji ih čuvaju. Roditelji ponekad radoznalom detetu dozvole da žvaće njihovu četkicu, bakterija se može preneti i poljupcima ili korišćenjem zajedničkog pribora. Pokušajte dete izložiti bakteriji što kasnije. Ako ima cuclu, nemojte je nikada iz svojih usta stavljati u njegova, detetu ne žvaćite početne komadiće krupne hrane.

Najbolje sredstvo za ubijanje bakterije Streptococcus mutans je naš proizvod KSANGO.

KSANGO je smeša pravilno izbalansiranih prirodnih komponenti. Redovnom upotrebom, ubija bakteriju Streptococcus mutans izazivača karijesa, ublažava bol kod gingivitisa, pomaže u zalečenju afti, sprečava pojavu stvaranja kamenca i paradentoze. KSANGO, u momentu korišćenja, potpomaže pojačno lučenje pljuvačke koja sadrži prirodni kalcijum fosfat koji sa sastojcima preparata dovodi do remineralizacije zuba. Pomaže u ublažavanju bola kod upale srednjeg uva.

KSANGO otklanja neprijatan zadah iz usta. Pušači i osobe koje uživaju u konzumiranju crnog i belog luka uz KSANGO su spokojne jer preparat neutrališe neprijatne mirise u ustima.

KSANGO je najbolje koristiti nakon pranja zuba kada saržaj kesice treba zadržati u ustima. Nakon sjedinjenja sa pljuvačkom, mućkati u ustima dva minuta i nakon toga ispljunuti.